Met adiabatische koeling in plaats van traditionele luchtbevochtiging

Natufog kan met grote precisie berekenen hoeveel u kunt besparen door een traditioneel luchtbevochtigingssysteem te vervangen door een hogedruk luchtbevochtiger voor adiabatische koeling (kort gezegd: het bevochtigen van lucht met water). Er kan zo een aanzienlijke besparing op (elektrisch) koelvermogen worden gerealiseerd.

Als u op zoek bent naar een luchtbevochtigingsoplossing dan komen wij graag bij u langs om de locatie te beoordelen. We verzamelen dan alle informatie die we nodig hebben om een energieberekening te maken als onderdeel van een algemene offerte. Zo’n energieberekening is eenvoudig te volgen en volledig gratis, zonder enige verplichting. We willen graag onderstaande berekening met u delen om te laten zien hoe groot de besparing kan zijn bij het switchen naar een Natufog-luchtbevochtigingsoplossing.

Besparing: een voorbeeld

In een kantoorpand in de Randstad wordt de huidige elektrische stoombevochtigings­installatie van 250 kg/h vervangen door een hogedruk luchtbevochtiginginstallatie van Natufog. Een kostenvergelijking op basis van TCO* tussen stoom en de Natufog-hogedruk (energiekosten, inclusief de kosten voor het adiabatische effect, afschrijving, onderhoud en rente) laat zien dat de jaarlijkse kosten voor de nieuwe installatie € 16.500 bedragen tegen € 29.500 jaarlijkse kosten van de huidige stoominstallatie. Een nominale besparing van € 13.000 oftewel 44 % per jaar. Daarbij komt dat de CO2-emmissie afneemt van 138.000 kg/jaar (bij stoom) naar 41.000 kg/jaar (bij de Natufog-installatie); een vermindering van ruim 72%. Over tien jaar berekend, bespaart deze klant € 130.000 en ruim 1.300.000 kg CO2-uitstoot!

De andere voordelen

Naast de financiële voordelen levert een bevochtigingssysteem nog een aantal andere voordelen op. Luchtvochtigheid is een belangrijke parameter voor persoonlijk comfort in publieke en commerciële omgevingen. Het juiste niveau van luchtvochtigheid garandeert vermindering van statische elektriciteit en een optimaal binnenklimaat met een welzijn en productiviteit op de werkplek. In industriële processen is regulering van luchtvochtigheid noodzakelijk om te zorgen voor processtabiliteit, productkwaliteit en in veel gevallen compliance.

Natufog.com

Ook een energierekening check laten doen? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak. Wij helpen u graag!

*TCO = Total Costs of Ownership