Project Bakkerijlokaal – ROC van Twente

Het ROC van Twente heeft vele opleidingen die jongeren een goede start geven aan het begin van hun werkzame leven. Op de locatie Almelo wordt o.a. de bakkerijopleiding aangeboden.

In het pand is een centrale luchtbevochtigingsinstallatie aanwezig dien het klimaat in de diverse lokale regelt. In het bakkerijlokaal is echter een RV van 60% gewenst.

Daar bevochtiging in de lbk was niet mogelijk was hebben wij gekozen voor bevochtiging direct in de ruimte. De gevraagde capaciteit bedraagt 20 kg/h. Om een goede verspreiding te krijgen en te grote nevelpluimen te voorkomen hebben wij vier units van 5 kg/h geleverd. De units werken autonoom.

Het bakkerijlokaal ligt aan de openbare weg en heeft een grote glazen pui. De nevel uit de ultrasone units is vanaf het trottoir goed te zien. Twee keer hebben nachtelijke passanten de brandweer gebeld, in de veronderstelling dat er brand was uitgebroken. Om loze brandmeldingen te voorkomen zijn de bevochtigingsunit gekoppeld met het gbs waarmee de installaties tijdens de nachtelijke uren kunnen worden geblokkeerd.

 

 

Heeft u een soortgelijk project en kunt u onze hulp daarbij goed gebruiken? Neem dan contact met ons op.

CONTACTFORMULIER