Een aangenaam binnenklimaat is nodig in elk gebouw, groot of klein. Echter, zien we steeds vaker dat de luchtvochtigheid in veel kantoren te laag is, waardoor mensen vervelende klachten krijgen zoals droge ogen en hoofdpijn. Dit kan opgelost worden door het pand te voorzien van een optimale luchtbevochtiging. Er zit wel een groot verschil in het bevochtigen van grote gebouwen en kleinere panden.

Luchtbevochtiging in grote ruimten
In grotere gebouwen wordt de lucht centraal geconditioneerd in een luchtbehandelingskast (lbk). Hier wordt de lucht gefilterd, verwarmd, gekoeld en vaak ook bevochtigd. Handig, want dan heersen er gemiddeld dezelfde condities in het hele pand.

Lucht bevochtigen in kleine panden
Bij kleinere kantoorpanden is dit meestal anders. Hier wordt de luchtbevochtiging meestal om budgettaire redenen uit het bestek geschrapt. Toch ontstaan er gezondheidsklachten en heeft men vaak niet nagedacht over wat te doen als achteraf blijkt dat inbouwen in de lbk of de luchtkanalen niet mogelijk is. Het wordt dan erg moeilijk om elke ruimte te bevochtigen. In de meeste gevallen wordt er gekeken in welke ruimte de ergste klachten zijn, de meeste mensen zitten of de behoefte om andere redenen het grootst is. Wij bieden een oplossing die lokale bevochtiging in kleinere gebouwen wel mogelijk maakt.

Oplossing: directe ruimte bevochtiging
Kleinere ruimten kunnen wij voorzien van een juiste lokale bevochtiging door direct in de ruimte te bevochtigen. Hieronder vindt u 5 feiten die op deze oplossing van toepassing zijn:

  • Bevochtiging met zeer fijne nozzles geeft tot ongeveer 4 meter een merkbaar effect;
  • De bevochtiging zorgt voor een daling van de temperatuur, koude klachten kunnen het gevolg zijn;
  • Ultrasone nevel is sneller in de lucht opgenomen, omdat de nevel veel fijner is dan de hogedruk nozzles;
  • Bevochtig hoort niet rechtstreeks boven werkplekken in verband met de koudeval;
  • Losstaande apparaten zijn vaak een bron van bacteriën, ze vergen bijna dagelijks onderhoud.

Herkent u zich in dit probleem en zoekt u een oplossing voor de klachten door de droge lucht in uw kantoorpand? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag!